Connect2Change

25 mei 2023

Donderdag 25 mei 2023 van 9u30 tot 16u00, met aansluitend receptie.

Bel.Brussels, Havenlaan 86C, 1000 Brussel (vlot bereikbaar via openbaar vervoer)

Om de stap naar een duurzame samenleving te versnellen, moeten we onze krachten bundelen. Daarom nodigen we iedereen die werkt aan een duurzaam Vlaanderen van harte uit op Connect2Change. 

Donderdag 25 mei 2023 van 9u30 tot  16u + receptie

Bel.Brussels, Havenlaan 86C, 1000 Brussel

Na 3 jaar kan het weer: op 25 mei brengt Bond Beter Leefmilieu de Vlaamse milieubeweging en haar ruime netwerk samen in Brussel.

En wat is de wereld veranderd in die laatste 3 jaar. Een wereldwijde pandemie legde het gewone leven stil. Een oorlog in ons continent duwt de energieprijzen verder tot ongekende hoogtes. Na hevige regen, kwamen droogte en hitte. Het is duidelijk: grote en ingrijpende omwentelingen komen op ons af.

En die willen we zelf óók wel: grote veranderingen. We willen ons duurzaam verplaatsen, we willen dat de energie die we gebruiken 100% hernieuwbaar is, dat kringlopen sluiten, dat klimaatopwarming stopt en de biodiversiteit behouden. En dat alles op een sociaal rechtvaardige manier. Niemand mag achterblijven. 

Deze veranderingen vergen veel weerbaarheid. Veerkracht. Zowel van mensen als van systemen - de ecologische, economische en de politieke. 

Maar hoe doen we dat? En wat betekent dat voor ons als milieubeweging, voor jouw bedrijf, overheid of vereniging? En wat kunnen we leren van dé specialist in veerkracht: de natuur en onze planeet?

Dat verkennen we op deze Connect2Change met sterke keynote-sprekers, debatten, getuigenissen en parallelle sessies in kleine groepen.  

Programma

Schrijf je in

Connect2Change wordt georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu, met steun van: