Structuurplan Vlaanderen naar het parlement?

Vorige week werd in het Vlaams parlement het boek Vlaanderen in de knoop voorgesteld. Daarbij lanceerde Erik Grietens van BBL de oproep om de herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen via het parlement te laten verlopen.

Nu is de regering daarvoor verantwoordelijk, maar die heeft haar handen al vol om het huidige Structuurplan Vlaanderen verder uit te voeren. Daarbij werd immers heel wat achterstand opgelopen. Terwijl de regering het heden in goede banen leidt, kan het parlement zich buigen over de toekomst van onze ruimtelijke ordening. Bovendien kan het parlement met de organisatie van hoorzittingen, het uitnodigen van deskundigen e.d. er voor zorgen dat er een breed maatschappelijk debat ontstaat over ruimtegebruik in Vlaanderen.

Zowel parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA), Bart Martens (Spa, voorzitter commissie ruimtelijke ordening) als Mercedes Van Volcem (Open VLD, ondervoorzitter commissie) steunden tijdens de boekvoorstelling het idee. BBL vraagt hoopt dan ook dat de parlementsleden dat  het Vlaams parlement RSV II ter hand neemt.